Beantwoord 5 vragen over jouw voornaam.     Jouw voornaam:

Naam betekenis Arnold

Hier vind je informatie over de betekenis en de herkomst van de naam Arnold.
Is jouw naam Arnold? Beantwoord dan 5 vragen over jouw naam om dit profiel nog completer te maken.

Betekenis:hij die heerst als een arend (wijzigen)
Geslacht:Mannelijk
Herkomst:Duits
Variant van:Arnout
Varianten:Arnaldo, Arnaud
Zelfde klank jongens:Arnwalt, Arnaldo, Arnoldo, Arnolde, Arnauld, Aernold, Arnhold, Arman Lloyd
Zelfde klank meisjes:Arnolda, Arnalda, Armilda, Armilde, Arnoldia
Waardering:
5/5
sterren 23 stemmen
Makkelijk te schrijven: 4.5/5 sterren 8 stemmen
Makkelijk te onthouden: 5/5 sterren 7 stemmen
Uitspraak: 5/5 sterren 7 stemmen
Engelse uitspraak: 4.5/5 sterren 19 stemmen
Mening buitenlanders: 4/5 sterren 19 stemmen
Bijnamen:Nol, Geen, Nollie, Arnie, Nolletje, Aquila, Arnoldtje, Nolle, Noije, Aro, Richardo, Angle, Lange, Arnolia, Haniël, Dikzak, Archy, Armando, Nikardo, Michardo Meer bijnamen
Namen van broers:Ad, Aron, Adreanus, Hans, Stan, Lisa, Harry
Namen van zussen:Cora, Ieneke, Margo, Gerieke, Gerhardina, Marja, Jeannette, Lauren, Kariene, Inge, Adriane, Wianda, Florans, Alicia, Emilia, Michelle, Renie
Facebook:

+/- 119765 Arnold's op Facebook. Positie #813
Hyves:+/- 5484 Arnold's op Hyves. (Positie #433)
Categorieën:Duitse namen - Jaren 70 namen - Namen met een A - Namen met 6 letters - Jongensnamen met een A - Namen met 2 lettergrepen - Populaire Hongaarse namen - Populaire namen in Angola - Jongensnamen met 6 letters - Populaire namen in Servië


Populariteit Arnold per jaar


(Arnold komt in Nederland 8468 keer voor als jongensnaam, en 5 keer als meisjenaam.)

300
225
150
75
Jaar:
1980
1990
2000
20101
50
100
150
Jaar:
1980
1990
2000
20101
250
500
750
Jaar:
1980
1990
2000
2010


Opmerkingen door Arnold


Arnold (63 jaar) 2011-09-23
geen
Arnold (32 jaar) 2012-08-24
Arnold is Leuke mooie goede Heilige eervolle respectvolle moedzame machtige sterke eerlijke deftige zonnige beschermende boodschap brenger deftige lief schattige trotse naam.Arnold arend  mountain of strenght Adelaar is symbool van hemelvaart ar,adelaar het wekken,het aan het licht brengen,energie van de zon of lamp waardoor je iets duister,duisternis  kan zien .De Adelaar of arend is het symbool van de Hemelvaart van Christus, omdat deze vogel ... Het Lam van God draagt het als een teken van overwinning op de dood. ... En het griekse woord voor overwinnaar NIKA.
Arnold betekent machtig beschermer/engelachtige,of zoon van hij die heerst als een adelaar,arendt ( leeuw of wolf/engel achtige), Strijder met speer.( adelaar is een deftige naam van god).Arnold sterk als een adelaar.arnold trouwe hemelse boodschapper.
Adelaar, de beweeglijke. ... Hemelse Boodschapper engel, Boodschapbrenger, de engelachtige  - De adelaar voor de wijsheid/inzicht tot spiritualiteit (het opstijgen naar de hemel) In de esoterie wordt de sleutel tot zelfkennis gegeven. De verschillende elementen van het verhaal, of het nu strijd is of het is een boodschapper, zijn symbolen voor vermogens binnen de mens zelf. Een adelaar of Jezus als boodschapper is dan niet letterlijk een dier of een historisch persoon, maar staat voor een aspect van de mens, bijvoorbeeld inzicht of wijsheid of een "aha-erlebnis". "hij werd één en al stem" op die manier gelezen. Strijd bijvoorbeeld is geen gevecht in de wereld maar doorzettingsvermogen in jezelf.De grote geest van de adelaar komt tot je  als hemelse boodschapper van het goddelijke, het hogere bewustzijn.
Zijn aura verhoogt je gunst bij de goden.
Zijn precieze waarneming opent deuren voor je welke tot voor kort gesloten waren.
Arnold (32 jaar) 2012-08-24
Aquila
Arnold (32 jaar) 2012-08-24
Arnold arend  mountain of strenght Adelaar is symbool van hemelvaart ar,adelaar het wekken,het aan het licht brengen,energie van de zon of lamp waardoor je iets duister,duisternis  kan zien .De Adelaar of arend is het symbool van de Hemelvaart van Christus, omdat deze vogel ... Het Lam van God draagt het als een teken van overwinning op de dood. ... En het griekse woord voor overwinnaar NIKA.
Arnold betekent machtig beschermer/engelachtige,of zoon van hij die heerst als een adelaar,arendt ( leeuw of wolf/engel achtige), Strijder met speer.( adelaar is een deftige naam van god).Arnold sterk als een adelaar.arnold trouwe hemelse boodschapper.
Adelaar, de beweeglijke. ... Hemelse Boodschapper engel, Boodschapbrenger, de engelachtige  - De adelaar voor de wijsheid/inzicht tot spiritualiteit (het opstijgen naar de hemel) In de esoterie wordt de sleutel tot zelfkennis gegeven. De verschillende elementen van het verhaal, of het nu strijd is of het is een boodschapper, zijn symbolen voor vermogens binnen de mens zelf. Een adelaar als boodschapper is dan niet letterlijk een dier of een historisch persoon, maar staat voor een aspect van de mens, bijvoorbeeld inzicht of wijsheid of een "aha-erlebnis". "hij werd één en al stem" op die manier gelezen. Strijd bijvoorbeeld is geen gevecht in de wereld maar doorzettingsvermogen in jezelf.De grote geest van de adelaar komt tot je  als hemelse boodschapper van het goddelijke, het hogere bewustzijn.
Zijn aura verhoogt je gunst bij de goden.
Zijn precieze waarneming opent deuren voor je welke tot voor kort gesloten waren.
Arnold (48 jaar) 2013-12-11
prima naam
Arnold (32 jaar) 2013-12-15
Perfect waakzame naam
Arnold (32 jaar) 2013-12-15
Een goede naam met doorzettingsvermogen om niet te vechten

Plaats reactie
Wil je een reactie plaatsen op deze pagina? Vul hieronder je voornaam in en klik op volgende:

Jouw voornaam:

De Blije Doos 336x280

Plaats reactie (Facebook)
Is jouw naam Arnold? Stem zelf op jouw naam