Beantwoord 5 vragen over jouw voornaam.     Jouw voornaam:

Voornaam Uriël

Uriël is een jongensnaam. De herkomst van de naam is Hebreeuws. Op onze website hebben 5 mensen met de naam Uriël hun eigen naam gewaardeerd met 5 sterren(van de 5). Zéér tevreden dus. In het buitenland is dit een prima naam. Bijnamen van Uriël zijn Öriël, Äriël en Æriël.
Is jouw naam Uriël? Help ons, en beantwoord enkele vragen over jouw naam.

Betekenis Uriël

De betekenis van Uriël is: "verlichting".

Waardering


5 mensen met de naam Uriël hebben gestemd op hun naam. Stem ook op jouw naam.


Waardering


Makkelijk te schrijven


Makkelijk te onthouden


Uitspraak


Engelse uitspraak


Mening buitenlanders

Categorieën

Uriël is opgenomen in de volgende categorieen:
Jongensnamen met een U58 namenHebreeuwse namen3942 namen


Populariteit Uriël per jaar


1 reacties

Uriël 33 jaar   24-08-2012
naam is  vredig ,beschermend ,zonnig en energie krachtig, versterkend, stabiliserend,structurerend,ordenend,heilig,eervol moedig,lichtbrenger Uriel is bekend als  engel of wijsheid. Hij schijnt zijn licht van god's  waarheid in de duisternis of verwarring.Uriël is de meest aardse van de aartsengelen.  Hij is het meest verdicht en het sterkst verbonden met de aarde.
 Op de brug tussen het goddelijke en het aardse vormt hij het bruggenhoofd naar de materie.materie = het voorwerp der zintuiglijkheid dat per definitie moet veranderen (van plaats en vorm). De materie kennen we in drieën: vast, vloeibaar en gas. Licht is de ijlste vorm van materie.
Lichtdeeltjes kunnen, quantum-mechanisch, ook golven zijn. Het zijn in feite energiepakketjes die zich gedragen zoals  je er mee omgaat. Dat is wat de quantum-mechanica natuurkundig inhoudt.
Hoe de materie ontstond en waar de materie deel van uitmaakt Basiselementen Aartsengel Uriël is naar voren gekomen om je bewust te laten worden van engelachtige schoonheid die je zal toestaan om zowel je vrouwelijke als mannelijke schoonheid te ervaren door je talenten voor creatieve expressie te stimuleren. Uriël zal je helpen je creatieve mogelijkheden en artistieke inspiraties te verhogen. Voor deze angellink met Aartsengel Uriël hebben we een symbool gekregen, een hartvormige cadeaubox, welke etherisch geïnstalleerd wordt in het hartgebied. Het hart is een belangrijke poort voor de stroom van schoonheid en creativiteit, zowel van binnen als van buiten. Dus figuurlijk gezien is deze engelachtige cadeaubox in je hart de plaats waar je Uriëls energieën van schoonheid, waardering en creatieve expressie zult bewaren.
De engel Uriël is de aartsengel van het goddelijke vuur, de engel des onheils en de engel der tegenwoordigheid. Als een van de krachtigste aartsengelen, en in zijn hoedanigheid van tegenwoordigheid is hij in staat de helderheid van de Troon te weerspiegelen. Zijn symbool is een bliksemflits en het was Uriël die, als engels des onheils, naar Noach werd gezonden om hem te waarschuwen voor de komende zondvloed. Uriël is de heerser (samen met Cassiel) van de zaterdag en het teken van de waterman. Hij word soms met een perkementrol, of boek, afgebeeld; dit stellen God's wetten voor.
Andere benamingen van Uriël luiden: engel van profetie, engel van berouw, engel van de donder & bliksem, engel van verschrikking, gezicht van God en engel van de Kabbalah. Zijn naam betekent ‘het Licht en het Vuur van het Goddelijke, ‘vuur van God’, ‘licht van God’, ‘vlam van de Zon’, ‘licht dat van God komt’. Hij is de hoeder van het Oosten, en zijn kleur is geel. Hij is de heerser van de Zon.
Hij heeft vaak een vlam in zijn geopende hand.
Hij is de engel, die de mensheid de kennis en het begrip van het Goddelijke brengt. Hij kan je helpen het licht in alle mensen te erkennen, kennis te vinden om te helpen en te genezen, en je innerlijke stem te ontcijferen en te interpreteren. Hij kan je helpen bij het vinden van je levensweg.ël staat voor het Licht. Uriël heeft als taak Licht te brengen in alle plaatsen waar duisternis heerst.
Uriël is de meest aardse van de Aartsengelen.
Hij is het meest verdicht en het sterkst verbonden met de Aarde. Op de brug tussen het Goddelijke en het Aardse vormt hij het bruggenhoofd naar de materie.
Zijn energie is krachtig, versterkend, stabiliserend, structurerend, ordenend, geeft energie en is toch rustig. Deze energie geeft vaart en krachtige doelbewustheid. Als hoeder van de orde en de materie onderwijst Uriël het beheersen van de materiële wereld. Hij helpt ons om ons weer bij de Goddelijke Orde aan te sluiten en in overeenstemming hiermee te leven. Hij brengt ons in het hier en nu, brengt bewustheid in het dagelijkse leven en helpt om spiritualiteit in het alledaagse te beleven. Omdat ook geld een verschijningsvorm van het Goddelijke in de materie is laat hij zien hoe materie, rijkdom en spiritualiteit met elkaar op goede voet kunnen staan. Maar hij helpt ons ook te onthechten als we te zeer in de materie verstrikt zijn geraakt en te sterk gehecht aan geld en fysieke zaken.

Plaats reactie
Wil je een reactie plaatsen op deze pagina? Vul hieronder je voornaam in en klik op volgende:

Jouw voornaam:Is jouw naam Uriël? Stem zelf op jouw naam