Beantwoord 5 vragen over jouw voornaam.     Jouw voornaam:

Voornaam Zacharias

Zacharias is een jongensnaam. De naam stamt af van Zcharya en de herkomst is Hebreeuws. Op onze website hebben 8 mensen met de naam Zacharias hun eigen naam gewaardeerd met 5 sterren(van de 5). Zéér tevreden dus. In het buitenland is dit een prima naam.
Is jouw naam Zacharias? Help ons, en beantwoord enkele vragen over jouw naam.

Betekenis Zacharias

De betekenis van Zacharias is: "Jahweh gedenkt, herinnert Zich".

Waardering


8 mensen met de naam Zacharias hebben gestemd op hun naam. Stem ook op jouw naam.


Waardering


Makkelijk te schrijven


Makkelijk te onthouden


Uitspraak


Engelse uitspraak


Mening buitenlanders

Categorieën

Zacharias is opgenomen in de volgende categorieen:
Jongensnamen met 9 letters248 namenJongensnamen met een Z115 namenJongensnamen met 4 lettergrepen100 namenHebreeuwse namen3942 namen


Populariteit Zacharias per jaar

(Zacharias komt in Nederland 356 keer voor als jongensnaam, en 0 keer als meisjenaam.)

100
75
50
25
 
1990
2000
2010
2020


2 reacties

Zacharias 5 jaar   28-04-2014
WIL GRAAG DE BIJBELSE BETEKENIS WETEN VAN DEZE NAAM
Zacharias   3-10-2017
Zacharias was volgens het Lukasevangelie een priester in de lijn van Abia, de man van Elisabeth en de vader van Johannes de Doper. Hij leefde ten tijde van Herodes, koning van Juda.

Lukas karakteriseert Zacharias en Elisabeth als rechtvaardig voor God en onberispelijk. Ze leefden naar alle geboden en eisen van de Heer. Zij waren kinderloos, omdat Elisabeth onvruchtbaar was, en ze waren op hoge leeftijd gekomen.

Zacharias werd door het lot aangewezen om als priester dienst te doen in de tempel. Hij moest daar het reukoffer binnen brengen. Toen hij daar binnen was, verscheen een engel aan hem. Zacharias was bang voor de engel, maar de engel zei tegen hem niet bang te zijn. Hij zou een zoon krijgen, die vervuld zou zijn met de Heilige Geest en de wegbereider van de Heer zijn. Zacharias vroeg de engel waaraan hij dit kon weten. De engel antwoordde dat Zacharias niet zou kunnen spreken tot de dag van de geboorte van zijn zoon. Dit was inderdaad het geval, en wanneer hij de tempel weer uitkwam, was hij niet in staat om de menigte toe te spreken, die zich daar verzameld had. Toch begrepen zij dat hij een visioen had gezien. Zacharias bleef inderdaad stom, en Elisabeth werd zwanger. Toen Elisabeth een zoon gebaard had, wilden de buren het kind op de achtste dag besnijden en het de naam Zacharias geven, naar zijn vader. Elisabeth stond er echter op dat het kind Johannes genoemd zou worden. Men vroeg Zacharias om een beslissing te nemen. Hij vroeg om een schrijftafel, en schreef de woorden: 'Johannes is zijn naam'. Op dat moment werd hij verlost van zijn stomheid en werd hij vervuld met de Heilige Geest. Hij sprak de profetie die bekend is geworden als de lofzang van Zacharias.

Plaats reactie
Wil je een reactie plaatsen op deze pagina? Vul hieronder je voornaam in en klik op volgende:

Jouw voornaam:Is jouw naam Zacharias? Stem zelf op jouw naam