Beantwoord 5 vragen over jouw voornaam.     Jouw voornaam:

Voornaam Arnold

Arnold is een jongensnaam. De naam stamt af van Arnout en de herkomst is Duits. Op onze website hebben 25 mensen met de naam Arnold hun eigen naam gewaardeerd met 5 sterren(van de 5). Zéér tevreden dus. In het buitenland is dit een prima naam. Arnold staat in top 1000 van populairste namen op facebook(positie 813). Een bijnaam van Arnold is "Nol".
Is jouw naam Arnold? Help ons, en beantwoord enkele vragen over jouw naam.

Betekenis Arnold

De betekenis van Arnold is: "hij die heerst als een arend".

Waardering


25 mensen met de naam Arnold hebben gestemd op hun naam. Stem ook op jouw naam.


Waardering


Makkelijk te schrijven


Makkelijk te onthouden


Uitspraak


Engelse uitspraak


Mening buitenlanders

Naam ideeen

Leuke namen voor een broertje van Arnold zijn: Peter, Aron, Adreanus, Hans, Stan. Leuke namen voor een zusje van Arnold zijn: Cora, Ieneke, Wianda, Gerieke, Margo. Bekijk meer bijpassende namen.

Categorieën

Arnold is opgenomen in de volgende categorieen:
Jongensnamen met 6 letters250 namenJongensnamen met een A250 namenJongensnamen eindigend op D250 namenMakkelijk te onthouden jongensnamen100 namenPopulaire Hongaarse jongensnamen250 namen


Populariteit Arnold per jaar

(Arnold komt in Nederland 8468 keer voor als jongensnaam, en 5 keer als meisjenaam.)

300
225
150
75
 
1990
2000
2010
2020


8 reacties

Arnold 69 jaar   22-09-2011
geen
Arnold 38 jaar   24-08-2012
Arnold is Leuke mooie goede Heilige eervolle respectvolle moedzame machtige sterke eerlijke deftige zonnige beschermende boodschap brenger deftige lief schattige trotse naam.Arnold arend  mountain of strenght Adelaar is symbool van hemelvaart ar,adelaar het wekken,het aan het licht brengen,energie van de zon of lamp waardoor je iets duister,duisternis  kan zien .De Adelaar of arend is het symbool van de Hemelvaart van Christus, omdat deze vogel ... Het Lam van God draagt het als een teken van overwinning op de dood. ... En het griekse woord voor overwinnaar NIKA.
Arnold betekent machtig beschermer/engelachtige,of zoon van hij die heerst als een adelaar,arendt ( leeuw of wolf/engel achtige), Strijder met speer.( adelaar is een deftige naam van god).Arnold sterk als een adelaar.arnold trouwe hemelse boodschapper.
Adelaar, de beweeglijke. ... Hemelse Boodschapper engel, Boodschapbrenger, de engelachtige  - De adelaar voor de wijsheid/inzicht tot spiritualiteit (het opstijgen naar de hemel) In de esoterie wordt de sleutel tot zelfkennis gegeven. De verschillende elementen van het verhaal, of het nu strijd is of het is een boodschapper, zijn symbolen voor vermogens binnen de mens zelf. Een adelaar of Jezus als boodschapper is dan niet letterlijk een dier of een historisch persoon, maar staat voor een aspect van de mens, bijvoorbeeld inzicht of wijsheid of een "aha-erlebnis". "hij werd één en al stem" op die manier gelezen. Strijd bijvoorbeeld is geen gevecht in de wereld maar doorzettingsvermogen in jezelf.De grote geest van de adelaar komt tot je  als hemelse boodschapper van het goddelijke, het hogere bewustzijn.
Zijn aura verhoogt je gunst bij de goden.
Zijn precieze waarneming opent deuren voor je welke tot voor kort gesloten waren.
Arnold 38 jaar   24-08-2012
Aquila
Arnold 38 jaar   24-08-2012
Arnold arend  mountain of strenght Adelaar is symbool van hemelvaart ar,adelaar het wekken,het aan het licht brengen,energie van de zon of lamp waardoor je iets duister,duisternis  kan zien .De Adelaar of arend is het symbool van de Hemelvaart van Christus, omdat deze vogel ... Het Lam van God draagt het als een teken van overwinning op de dood. ... En het griekse woord voor overwinnaar NIKA.
Arnold betekent machtig beschermer/engelachtige,of zoon van hij die heerst als een adelaar,arendt ( leeuw of wolf/engel achtige), Strijder met speer.( adelaar is een deftige naam van god).Arnold sterk als een adelaar.arnold trouwe hemelse boodschapper.
Adelaar, de beweeglijke. ... Hemelse Boodschapper engel, Boodschapbrenger, de engelachtige  - De adelaar voor de wijsheid/inzicht tot spiritualiteit (het opstijgen naar de hemel) In de esoterie wordt de sleutel tot zelfkennis gegeven. De verschillende elementen van het verhaal, of het nu strijd is of het is een boodschapper, zijn symbolen voor vermogens binnen de mens zelf. Een adelaar als boodschapper is dan niet letterlijk een dier of een historisch persoon, maar staat voor een aspect van de mens, bijvoorbeeld inzicht of wijsheid of een "aha-erlebnis". "hij werd één en al stem" op die manier gelezen. Strijd bijvoorbeeld is geen gevecht in de wereld maar doorzettingsvermogen in jezelf.De grote geest van de adelaar komt tot je  als hemelse boodschapper van het goddelijke, het hogere bewustzijn.
Zijn aura verhoogt je gunst bij de goden.
Zijn precieze waarneming opent deuren voor je welke tot voor kort gesloten waren.
Arnold 54 jaar   11-12-2013
prima naam
Arnold 38 jaar   15-12-2013
Perfect waakzame naam
Arnold 38 jaar   15-12-2013
Een goede naam met doorzettingsvermogen om niet te vechten
Arnold 71 jaar   26-02-2023
Ik vind mijn naam heel mooi. Ben er blij mee.w

Plaats reactie
Wil je een reactie plaatsen op deze pagina? Vul hieronder je voornaam in en klik op volgende:

Jouw voornaam:Is jouw naam Arnold? Stem zelf op jouw naam