Beantwoord 5 vragen over jouw voornaam.     Jouw voornaam:

Voornaam Rudolf

Rudolf is een jongensnaam. De naam stamt af van Hrodwulf en de herkomst is Duits. Op onze website hebben 16 mensen met de naam Rudolf hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zéér tevreden dus. De naam wordt soms fout geschreven. In het buitenland is dit een prima naam. Een bijnaam van Rudolf is "Ruud".
Is jouw naam Rudolf? Help ons, en beantwoord enkele vragen over jouw naam.

Betekenis Rudolf

De betekenis van Rudolf is: "roemrijke wolf".

Waardering


16 mensen met de naam Rudolf hebben gestemd op hun naam. Stem ook op jouw naam.


Waardering


Makkelijk te schrijven


Makkelijk te onthouden


Uitspraak


Engelse uitspraak


Mening buitenlanders

Naam ideeen

Leuke namen voor een broertje van Rudolf zijn: Xander, Erik, Henk, Noes, Johnny. Leuke namen voor een zusje van Rudolf zijn: Lenie, Yvon, Ankie, Marilene, Ursula. Bekijk meer bijpassende namen.

Categorieën

Rudolf is opgenomen in de volgende categorieen:
Jongensnamen met 6 letters250 namenJongensnamen met een R250 namenJongensnamen eindigend op F88 namenPopulaire Duitse jongensnamen249 namen


Populariteit Rudolf per jaar

(Rudolf komt in Nederland 24154 keer voor als jongensnaam, en 5 keer als meisjenaam.)

1000
750
500
250
 
1990
2000
2010
2020


3 reacties

Rudolf 69 jaar   26-12-2013
roepnaam is Ruud, Rudy in het Engels
Rudolf 46 jaar   1-02-2014
Ergens in de middeleeuwen zijn door samenvloeien van Duitse, Deense en Zweedse Germanen 2 namen door hun klank met elkaar in verwarring geraakt. Te weten Rudolf en Roedolf. Roedolf is van oorsprong Duits/Tsjechisch. Roed is oud Germaans voor Roemrijk / Roemvol (beroemd) en Dolf de verbastering voor Wolf. Door middeleeuwse wreedheden is roemrijk veelal in de boeken geraakt als roemrucht en dat kom je vandaag de dag nog steeds tegen. Rudolf is van oorsprong Deens/Zweeds. Ru is afgekort van Ruin [Runa] wat in Germaans geheim of raadsel betekent. Ook hier is Dolf de verbastering voor Wolf. Vrij vertaald betekent Ru-Dolf dus Geheimen-Wolf waar de Germanen 'hoeder van geheimen' mee bedoelde. De Germanen hadden als natuurvolk vele goden die zij vereerden en daarmee ook vele geheime genootschappen. Rune betekent in het Germaans: geheim overleg. Ruinen=fluisteren. Runen(stenen)=geheimschrift tekens. Zo hadden zij dus hoeders van geheimen nodig, wie beter dan de intelligente heilige wolf. Zo ontstond Rudolf. Ook hadden ze de beschermer van geheimen nodig, Runfrith. Verbasterd naar Runfert of Runfred. Deze naam komt nog in enkele gevallen voor in Zweden, Noorwegen of Brittanie.
Rudolf 32 jaar   20-11-2022
Wordt meestal verkeerd geschreven.
Verder een prima naam. Op de basisschool noemde iemand me vaak Rendier. Dat vond ik toen niet leuk, maar daarna nooit meer last van gehad.

Plaats reactie
Wil je een reactie plaatsen op deze pagina? Vul hieronder je voornaam in en klik op volgende:

Jouw voornaam:Is jouw naam Rudolf? Stem zelf op jouw naam